Cursus beeldtaal voor kinderen


Een woord kun je lezen omdat je letters hebt geleerd. Een getal begrijp je omdat je cijfers hebt geleerd. Om muziek te gaan maken moet je meer weten over noten. Bestaat er ook zoiets voor beeldende kunst? Ja natuurlijk! Anders schreef ik dit niet!

De bouwstenen voor elke tekening, schilderij of beeldhouwwerk zijn de beeldelementen. Dit zijn in ieder geval: lijn, vorm, toon, kleur, textuur, en ruimte. 

Als je meer besef krijgt van wat je allemaal met deze beeldelementen kan, er mee leert spelen als het ware, dan wordt het ook makkelijker om je uit te drukken, om je verbeelding en ideeën over te brengen. Het maken van eigen kunst wordt dan makkelijker. 
 
Met de kinderen onderzoek ik de beeldelementen. Met een beetje uitleg, een beetje kijken naar kunst van anderen en met lekker veel zelf doen. Elke les gaan kinderen zelf aan de slag om het beeldelement van dat  moment te ontdekken. We gebruiken van alles: krijtjes, potloden, stiften, verf, klei, lijm en scharen en nog veel meer. 

Het hele jaar geef ik lessen. De lessen zijn verdeeld in 3 blokken van 10 lessen. Elk blok behandelt globaal 2 beeldelementen. Je betaalt per blok en je kan per blok in- of uitstromen.

Blok 1: Kleur en Toon (september 2015)

Wat kun je allemaal met kleur? Hoe meng je kleuren? Wat is het omgekeerde van rood, of van blauw, of van geel? Waarom zien we kleur? Hoe kun je licht en donker laten zien?

Blok 2: Lijn en Textuur (januari 2016)

Hoeveel verschillende lijnen zijn er wel niet? Kan een lijn je iets vertellen? Wat is textuur? Kun je voelen met je ogen? Kun je een kunstwerk maken van alleen maar wit?

Blok 3: Vorm en Volume (maart 2016)

Hoeveel vormen ken jij al? Hebben alle vormen een naam? Wat is een restvorm eigenlijk? Wanneer wordt een cirkel een bal?

De cursus kan op twee momenten in de week gevolgd worden nl. maandagmiddag van 15:30-17:00 en op woensdagmiddag van 13:15 -14:45 uur. Dit is echter afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Locatie is de H.J. Piekschool in de Roghorst in Wageningen. Voor materialen wordt gezorgd, evenals wat te eten en te drinken. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Kosten zijn 75 euro per blok.
Leeftijd: 9 jaar en ouder.

Voor inschrijven of meer informatie kunt u mij mailen.

Cursus beeldtaal voor kinderen

Maandag van 15:30 tot 17:00

Woensdag van 13:15 tot 14:45


start blok 1: september  

start blok 2: januari

start blok 3: maart

kosten: 75 euro per blok van 10 lessen

kinderen vanaf 9 jaar